برگزاری گردهمایی دانش پژوهان کلاس های نج…

مرکز آموزش نجوم و معرفی علوم نوین آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع)

گزارش تصویری رصد اولین خورشید گرفتگی قرن

در مرکز نجوم آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع)

رصدخورشید گرفتگی جزئی

توسط مرکز نجوم آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع)

آغاز ثبت نام دوره پاییز1401

در مرکز آموزش نجوم آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع)

گزارش تصویری کلاس های تابستان 1401

مرکز آموزش نجوم حرم حضرت عبدالعظیم (ع) برپا نموده است

محققان دریافتند در مناطقی از مریخ، توفان‌های شبانه همراه با بارش برف ایجاد می‌شود. 

       

این پدیده به طور مستقیم رویت نشده است، با وجود این گروهی از محققان بر اساس مدل‌سازی‌های کامپیوتری از اتمسفر مریخ بر این باورند که چنین توفان‌هایی به وقوع می‌پیوندد. بر اساس این مدل‌سازی‌ها سیاره مریخ در هنگام شب به اندازه‌ای سرد می‌شود که ابرهای کم تراکم موجود در آسمان این سیاره ذرات یخ تولید می‌کنند و این ذرات به سطح سیاره می‌ریزد و مناطقی از آن را سفیدپوش می‌کند.

این توفان‌های برفی تاثیر زیادی بر چگونگی توزیع آب در اتمسفر مریخ و همچنین نحوه ترکیب غبار و سایر مواد شیمیایی در آن بر عهده دارند. به عبارت دیگر لازم است مدل‌های آب و هوایی مریخ با توجه به این پدیده به روز رسانی شوند.

در مقایسه با اتمسفر زمین، میزان بخار آب موجود در اتمسفر مریخ بسیار کمتر است، اما همین میزان بخار آب نیز برای تشکیل ابر در اتمسفر مریخ کافی است.

محققان اطلاعات لازم برای مدل‌سازی وضعیت آب و هوای مریخ را با استفاده از دو فضا پیمای Mars Global Surveyor و Mars Reconnaissance Orbiter به دست آوردند. بر اساس این اطلاعات جریان‌های شدید هوا در زیر ابرها وجود دارد که موجب تشکیل بادهای بسیار سریع می‌شود. این پدیده عجیب نیز بر خلاف تصور محققان بود و هیچ‌کس انتظار شکل‌گیری بادهای سریع در اثر فعالیت ابرها را در سطح مریخ نداشت.

به اعتقاد محققان برف مریخ بیشتر شبیه به رگبارهای زودگذر است که قبل از رسیدن به سطح زمین تبخیر می‌شوند، اما ریزش برف بر سطح مریخ نه حاصل جاذبه بلکه نتیجه وزش بادهای بسار سریع در مریخ است.

گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Nature Geoscience منتشر شده است.  

_منبع:pars sky