رصد آسمان شب با تلسکوپ

برنامه رصد آسمان شب با تلسکوپ در آستان مقدس برگزار می‌گردد

نمایی از دو ساعت قدیمی بر فراز مسجد جامع…

در نمایی نادر از سال 1280 قمری حرم حضرت عبدالعظیم علیه‌السلام، دو ساعت بر فراز مسجد جامع دیده می‌شوند؛ یکی با وقت شرعی «مغرب‌کوک» و دیگری با ساعت رسمی روز - گواهی از گذار روزگار، از آفتاب به عقربه.

از تلسکوپ تا تریبون؛ اختتامیه‌ای نوآوران…

آئین اختتامیه دوره تابستانه آموزش نجوم با رویکردی نوآورانه و با مشارکت کودکان و نوجوانان در اداره نجوم آستان مقدس حضرت عبدالعظیم علیه السلام برگزار شد.

شگفتی‌های دریا در خانه علم

با توجه به استقبال فراوان بازدیدکنندگان از گنجینه‌ آبزیان دریایی در خانه علم و آسمان‌نمای آستان مقدس حضرت عبدالعظیم علیه السلام، آقای مرتضی کوشک‌باغی - از نیکوکاران و اهداکنندگان این مجموعه ارزشمند - با رضایت و شور قلبی تصمیم گرفتند بیش از 40 نمونه جدید از آبزیان دریایی را نیز به این گنجینه اهدا کنند

در گفت‌وگوی رادیویی با برنامه «صدای اندی…

در ادامه فعالیت‌های علمی و ترویجی اداره نجوم آستان مقدس حضرت عبدالعظیم علیه‌السلام، یک‌شنبه 27 مهرماه، گفت‌و‌گوی زنده تلفنی رئیس اداره نجوم آستان مقدس با برنامه صدای اندیشه‌ها از شبکه رادیو گفت‌و‌گو برگزار شد.

اخترشناسان از کشف داغ ترین سیاره فراخورشیدی خبر داده اند که تاکنون شناسایی شده است.

               

به گزارش خبرگزاری مهر، نشریه نیوساینتیست در گزارشی نوشت: این سیاره فراخورشیدی بسیار داغ است. تخمین زده می شود دو برابر مشتری یعنی بزرگترین سیاره منظومه شمسی بزرگی داشته باشد اما مهمترین ویژگی آن، دمای زیادش است یعنی چیزی در حدود ۴۳۰۰ درجه و شاید بیشتر.

بدین ترتیب می توان گفت سیاره فراخورشیدی KELT-۹b داغ ترین سیاره ای است که تاکنون بشر رصد کرده است.

به طور کلی شناسایی سیارات فراخورشیدی در اطراف ستاره هایی که داغ تر از خورشید هستند کار دشواری است. علت هم روشن است زیرا شدت نور زیاد این ستارگان روند شناسایی دقیق سیاراتی که به دورشان می چرخند را دشوار می کند.

از آن گذشته اکثر سیاراتی که به دور ستارگان داغ می چرخند عملا امکان پذیرایی از حیات را ندارند زیرا اساسا قابل سکونت محسوب نمی شوند. بنابراین عمده تمرکز اخترشناسان در شناسایی سیارات فراخورشیدی بر روی ستارگان سردتر و با نور کم متمرکز بوده است.

با این حال گروهی از اخترشناسان دانشگاه دولتی اوهایو با استفاده از تلسکوپ KELT تصمیم گرفتند ستارگان داغ و به تبع آن سیاراتشان را مورد بررسی قرار دهند و در خلال آن توانستند سیاره فراخورشیدی KELT-۹b را شناسایی کنند.

این سیاره ۶۵۰ سال نوری از ما فاصله دارد و جالب اینکه دوبرابر خورشید داغ است.

به گفته اخترشناسان، هر شبانه روز این سیاره معادل ۱.۵ شبانه روز زمین است و به جهت آنکه فاصله بسیار کمی تا ستاره اش دارد محیطی بسیار داغ محسوب می شود.

جستجو

اوقات شرعی