رصد آسمان شب با تلسکوپ

برنامه رصد آسمان شب با تلسکوپ در آستان مقدس برگزار می‌گردد

نمایی از دو ساعت قدیمی بر فراز مسجد جامع…

در نمایی نادر از سال 1280 قمری حرم حضرت عبدالعظیم علیه‌السلام، دو ساعت بر فراز مسجد جامع دیده می‌شوند؛ یکی با وقت شرعی «مغرب‌کوک» و دیگری با ساعت رسمی روز - گواهی از گذار روزگار، از آفتاب به عقربه.

از تلسکوپ تا تریبون؛ اختتامیه‌ای نوآوران…

آئین اختتامیه دوره تابستانه آموزش نجوم با رویکردی نوآورانه و با مشارکت کودکان و نوجوانان در اداره نجوم آستان مقدس حضرت عبدالعظیم علیه السلام برگزار شد.

شگفتی‌های دریا در خانه علم

با توجه به استقبال فراوان بازدیدکنندگان از گنجینه‌ آبزیان دریایی در خانه علم و آسمان‌نمای آستان مقدس حضرت عبدالعظیم علیه السلام، آقای مرتضی کوشک‌باغی - از نیکوکاران و اهداکنندگان این مجموعه ارزشمند - با رضایت و شور قلبی تصمیم گرفتند بیش از 40 نمونه جدید از آبزیان دریایی را نیز به این گنجینه اهدا کنند

در گفت‌وگوی رادیویی با برنامه «صدای اندی…

در ادامه فعالیت‌های علمی و ترویجی اداره نجوم آستان مقدس حضرت عبدالعظیم علیه‌السلام، یک‌شنبه 27 مهرماه، گفت‌و‌گوی زنده تلفنی رئیس اداره نجوم آستان مقدس با برنامه صدای اندیشه‌ها از شبکه رادیو گفت‌و‌گو برگزار شد.

یک شهروند دانشمند به نام رومان تکاچنکو با استفاده از تصاویر ارسالی فضاپیمای جونو ناسا از بزرگترین سیاره منظومه شمسی موفق به خلق تصویر چشمگیری از مشتری به همراه لکه سرخ توفانی آن شده است. 

       

این تصویر تحسین‌برانگیز که توسط ناسا منتشر شده، پیشتر توسط دوربین/تلسکوپ "جونوکم" بر روی فضاپیمای جونو ثبت شده است. در این تصویر مجموعه‌ای از توفان‌های بیضی شکل دیده می‌شوند که بطور غیررسمی به رشته‌های مروارید مشهور هستند. 

همچنین یک توفان قرمز رنگ با عمر طولانی موسوم به "بیضی BA" نیز در زیر توفان مشهور "لکه بزرگ سرخ"  در سطح سیاه مشتری دیده می‌شود.

این تصویر در روز 11 دسامبر 2016 طی سومین پرواز فضاپیمای جونو از نزدیکی مشتری ثبت شده است. در این زمان، جونو در فاصله 458 هزار کیلومتری سیاره قرار داشت.

تصاویر اولیه دوربین جونوکم در سایت www.missionjuno.swri.edu/junocam برای استفاده عمومی به منظور بررسی و پردازش بیشتر قرار داده شده است.

_منبع:pars sky

 

جستجو

اوقات شرعی