رصد آسمان شب با تلسکوپ

برنامه رصد آسمان شب با تلسکوپ در آستان مقدس برگزار می‌گردد

نمایی از دو ساعت قدیمی بر فراز مسجد جامع…

در نمایی نادر از سال 1280 قمری حرم حضرت عبدالعظیم علیه‌السلام، دو ساعت بر فراز مسجد جامع دیده می‌شوند؛ یکی با وقت شرعی «مغرب‌کوک» و دیگری با ساعت رسمی روز - گواهی از گذار روزگار، از آفتاب به عقربه.

از تلسکوپ تا تریبون؛ اختتامیه‌ای نوآوران…

آئین اختتامیه دوره تابستانه آموزش نجوم با رویکردی نوآورانه و با مشارکت کودکان و نوجوانان در اداره نجوم آستان مقدس حضرت عبدالعظیم علیه السلام برگزار شد.

شگفتی‌های دریا در خانه علم

با توجه به استقبال فراوان بازدیدکنندگان از گنجینه‌ آبزیان دریایی در خانه علم و آسمان‌نمای آستان مقدس حضرت عبدالعظیم علیه السلام، آقای مرتضی کوشک‌باغی - از نیکوکاران و اهداکنندگان این مجموعه ارزشمند - با رضایت و شور قلبی تصمیم گرفتند بیش از 40 نمونه جدید از آبزیان دریایی را نیز به این گنجینه اهدا کنند

در گفت‌وگوی رادیویی با برنامه «صدای اندی…

در ادامه فعالیت‌های علمی و ترویجی اداره نجوم آستان مقدس حضرت عبدالعظیم علیه‌السلام، یک‌شنبه 27 مهرماه، گفت‌و‌گوی زنده تلفنی رئیس اداره نجوم آستان مقدس با برنامه صدای اندیشه‌ها از شبکه رادیو گفت‌و‌گو برگزار شد.

تحقیق جدید ستاره‌شناسان حاکی از آن است که یک ستاره شبه‌خورشیدی احتمالا در آینده از یک سیاره در مدار مشابه زمین برخوردار شود.    

        

بkنابراین گزارش، تصاویر جدید آرایه بزرگ میلیمتری/زیرمیلیمتری آتاکاما (آلما) به نمایش جزئیات بی‌نظیر در صفحه سیاره‌ساز اطراف یک ستاره خورشید‌مانند نزدیک پرداخته است که از آن جمله، می‌توان به یک شکاف در فاصله‌ای از ستاره اشاره کرد که مشابه فاصله زمین از خورشید است.

این ساختار می‌تواند به این معنی باشد که یک نسخه نوزاد از زمین یا "ابر زمین" در آنجا در حال شکل‌گیری است.

ستاره TW Hydrae به دلیل نزدیک بودن آن به زمین (175 سال نوری) و وضعیت آن به عنوان یک ستاره نوزاد واقعی با سن حدود 10 میلیون سال، یک هدف مشهور برای بررسی ستاره‌شناسان است.

همچنین این ستاره به سمت زمین بوده که به ستاره‌شناسان دیدگاهی نادر و تحریف نشده از صفحه کامل آن ارائه می‌کند.

سایر شکاف‌ها در فاصله سه میلیارد و شش میلیارد کیلومتری از ستاره مرکزی واقع شده‌اند که مشابه فاصله سیارات اورانوس و پلوتو از خورشید است. این شکاف‌ها نیز احتمالا در نتیجه ذراتی هستند که به هم نزدیک شده‌اند تا سیاره تشکیل دهند که در نهایت مدارهایشان را از غبار و گاز پاکسازی کرده و ماده باقیمانده را به نوارهای تعیین شده می‌فرستند.

این جزئیات در مجله Astrophysical منتشر شده است.  

_منبع:isna.ir

جستجو

اوقات شرعی