رصد آسمان شب با تلسکوپ

برنامه رصد آسمان شب با تلسکوپ در آستان مقدس برگزار می‌گردد

نمایی از دو ساعت قدیمی بر فراز مسجد جامع…

در نمایی نادر از سال 1280 قمری حرم حضرت عبدالعظیم علیه‌السلام، دو ساعت بر فراز مسجد جامع دیده می‌شوند؛ یکی با وقت شرعی «مغرب‌کوک» و دیگری با ساعت رسمی روز - گواهی از گذار روزگار، از آفتاب به عقربه.

از تلسکوپ تا تریبون؛ اختتامیه‌ای نوآوران…

آئین اختتامیه دوره تابستانه آموزش نجوم با رویکردی نوآورانه و با مشارکت کودکان و نوجوانان در اداره نجوم آستان مقدس حضرت عبدالعظیم علیه السلام برگزار شد.

شگفتی‌های دریا در خانه علم

با توجه به استقبال فراوان بازدیدکنندگان از گنجینه‌ آبزیان دریایی در خانه علم و آسمان‌نمای آستان مقدس حضرت عبدالعظیم علیه السلام، آقای مرتضی کوشک‌باغی - از نیکوکاران و اهداکنندگان این مجموعه ارزشمند - با رضایت و شور قلبی تصمیم گرفتند بیش از 40 نمونه جدید از آبزیان دریایی را نیز به این گنجینه اهدا کنند

در گفت‌وگوی رادیویی با برنامه «صدای اندی…

در ادامه فعالیت‌های علمی و ترویجی اداره نجوم آستان مقدس حضرت عبدالعظیم علیه‌السلام، یک‌شنبه 27 مهرماه، گفت‌و‌گوی زنده تلفنی رئیس اداره نجوم آستان مقدس با برنامه صدای اندیشه‌ها از شبکه رادیو گفت‌و‌گو برگزار شد.

زمین بخشی از مدار سالانه خود را که با عنوان perihelion شناخته می‌شود و نزدیکترین فاصله را با خورشید دارد، صبح دیروز-چهارشنبه- طی کرد.

   

به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از اسوشیتدپرس، در perihelion فاصله زمین تا خورشید به 147.5میلیون کیلومتر می‌رسد. این در حالی است که دورترین بخش مدار زمین که با عنوان aphelion شناخته می‌شود، 152 میلیون کیلومتر با خورشید فاصله دارد. زمین در روز 6 ماه ژوییه به aphelion می‌رسد.
 
مدار زمین به دور خورشید، یک دایره کامل نیست و شکلی کشیده دارد. البته اختلاف فاصله بین perihelion و aphelion از دیدگاه ستاره‌شناسی، بسیار اندک است و تاثیری بر آب و هوا و زیستگاه‌های زمین ندارد.
 
خورشید منبع اصلی تشعشعاتی است که به زمین می‌رسند، اما با وجود اختلاف فاصله بین perihelion و aphelion میزان تابش پرتوهای خورشید به زمین در مجموع تنها 7 درصد تغییر می‌کند.
 
ویژگی کشیدگی مدار سیارات با عنوان انحراف شناخته می‌شود. انحراف زمین در مقایسه با مدارهای بیضی شکل سایر سیارات ناچیز است اما در اثر نیروی جاذبه سایر سیارات طول زمان تغییر می‌کند. به همین علت زمانبندی رسیدن زمین به perihelion و aphelion تغییرات اندکی دارد.
 
صرفنظر از این که زمین در کدام بخش از مدار خود باشد، در آسمان شب به شکل لکه‌ای کوچک و نورانی دیده خواهد شد.
_منبع:ایرنا

جستجو

اوقات شرعی