برگزاری گردهمایی دانش پژوهان کلاس های نج…

مرکز آموزش نجوم و معرفی علوم نوین آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع)

گزارش تصویری رصد اولین خورشید گرفتگی قرن

در مرکز نجوم آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع)

رصدخورشید گرفتگی جزئی

توسط مرکز نجوم آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع)

آغاز ثبت نام دوره پاییز1401

در مرکز آموزش نجوم آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع)

گزارش تصویری کلاس های تابستان 1401

مرکز آموزش نجوم حرم حضرت عبدالعظیم (ع) برپا نموده است

نخستین هلال شامگاهی در سال 1391 شامگاه جمعه 4 فروردین ماه منتظر دیدار شماست. ستاد استهلال استان تهران شما را به رویت این هلال زیبا دعوت می کند.

بار دیگر بهار می آید و دگردیسی طبیعت آغاز می شود تا هر چه بهتر آفرینش خدای بی همتا را درک کنیم و بر او سجده نمائیم. ضمن تبریک فرا رسیدن نوروز باستانی و آغاز سال 1391 خدمت شما عزیزان به بررسی رویت هلال اول ماه جمادی الاولی 1433 می پردازیم. هلالی که در ابتدای تعطیلات نوروزی میهمان سفره های هفت سین خواهد بود.

برای بررسی رویت پذیری هلال جمادی الاولی ابتدا بایستی از لحظة مقارنة ماه و خورشید مطلع شویم که این لحظه در ساعت 19:07:05 پنج شنبه 3 فروردین 1391 برابر با 29 ربیع الثانی 1433 و 22 مارس 2012 رخ می دهد. برای بررسی رویت پذیری هلال جمادی الاولی بایستی شرایط رویت هلال را در پهنة ایران در اولین شامگاه پس از مقارنه مورد بررسی قرار دهیم. با توجه به این نکته که لحظة مقارنه قبل از غروب خورشید رخ می دهد لذا شرایط رویت پذیری را بایستی در شامگاه 3 اسفند ماه مورد بررسی قرار دهیم. با توجه به همزمانی زمان مقارنه با غروب خورشید در ایران مسلم است که هلال در شامگاه 2 فروردین در پهنة کشور رویت نمی شود و شامگاه جمعه 4 فروردین برابر با 30 ربیع الثانی و 23 مارس هلال در صورت مساعدبودن شرایط جوی با چشم غیرمسلح مشاهده می شود. ارتفاع ماه از افق حدود 10 درجه بوده و هلال باریک ماه 56 دقیقه پس از غروب خورشید در آسمان حضور دارد. مشاهدة چنین هلال باریکی آن هم در شامگاه سی ام ماه قمری بسیار نادر است و از هم اینک رصدگران کارآزمودة رویت هلال خود را برای شکار آن آماده می کنند.

هلال جمادی الاولی در شامگاه 29 ربیع الثانی در پهنه ایران دیده نمی شود.

بررسی رویت هلال ربیع الثانی 1433 در دنیا

شامگاه 3 فروردین: هلال به جز مناطقی از غرب آلاسکا که احتمال رویت دارد در سایر نقاط دنیا دیده نمی شود و حتی در آسیا، آفریقا و استرالیا ماه زیر افق قرار می گیرد.

شامگاه 4 فروردین: هلال ماه در مرکز و غرب آسیا، اروپا، مرکز و شمال آفریقا و آمریکای شمالی و جنوب آمریکای شمالی با چشم غیرمسلح دیده می شود و کماکان در استرالیا قابل مشاهده نیست.

شامگاه 5 فروردین: هلال ماه در تمام دنیا به جز قطب جنوب دیده می شود.