پیوند علم و معارف دینی

  ویژه‌برنامه اداره نجوم آستان مقدس در آستانه ماه مبارک رمضان

به مناسبت اعیاد شعبانیه و دهه فجر انقلاب…

برنامه رصد آسمان شب با تلسکوپ

این الرجبیون

گزارش استهلال ماه مبارک رجب

رصد آسمان شب با تلسکوپ

برنامه رصد آسمان شب با تلسکوپ در آستان مقدس برگزار می‌گردد

نمایی از دو ساعت قدیمی بر فراز مسجد جامع…

در نمایی نادر از سال 1280 قمری حرم حضرت عبدالعظیم علیه‌السلام، دو ساعت بر فراز مسجد جامع دیده می‌شوند؛ یکی با وقت شرعی «مغرب‌کوک» و دیگری با ساعت رسمی روز - گواهی از گذار روزگار، از آفتاب به عقربه.

رصد ماه گرفتگی با مداد 6 اردیبهشت در رصدگاه کویر مرنجاب توسط تیم رصدی مرکر نجوم آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع).

تیم رصدی مرکز نجوم در شامگاه رصدی روز پنجشنبه 5 اردیبهشت به همراهی تیم کوهنوردی آستان مقدس در اطراف کاروانسرای باستانی کویر مرنجاب از توابع شهرستان آران و بیدگل موضع گرفت.

این ماه گرفتگی از نوع ماه گرفتگی نیم سایه ای بود که در ساعت 22:33 ماه وارد نیم سایه شده که البته تشخیص آن در شهرها سخت است در حدود ساعت 24 سیاهی سایه در بالای ماه مشاهده شد ودر ساعت 00:37 به بیشترین میزان رسید که در حدود یک درصد از کل ماه بود و به مرور از میزان گرفتگی کم و در ساعت حدود 2 بامداد آثار ماه گرفتگی به کلی محو شد.

کاروان سرای کویر مرنجاب از رصدگاه های خوب ایران محسوب می شود که در صورت از صیانت از محیط فرهنگی آن و جلو گیری از هجوم وحوش آدم نما به بهانه سود سودجویان شرکت ها ی خصوصی می تواند محیطی مناسب برای لذت از طبیعت بکر ایران باشد در این شب رصدی روشهای جهت یابی در شب برای تیم کوهنوردی تشریح و به رصد اجرامی چون سیاره مشتری و سحابی با شکوه جبار نیز پرداخته شد.

جستجو

اوقات شرعی